De omgeving

Vakantiehuisje in de Achterhoek, dichtbij de Veluwe


vakantieboerderijtje-achterhoek.nl          huisjebert@live.nl

De locatie

Deze google earth foto toont onze boerderij (in rode cirkel) en de directe omgeving. De blauwe lijn (rechtsboven) is een beek.

De verdere situering kunt u bekijken met de volgende link naar google maps, waar u kunt in- of uitzoomen:   klik hier.....

Waarheen?

Wat te doen?


Zwemmen in een mooi gelegen buitenzwembad.  Slecht weer? Er is een binnenbad. Strand met water? Er zijn 3 grote recreatie/zwem-meren .

Watersport op de IJssel of kanovaren op de Oude IJssel . Alles wat  hier wordt genoemd is in de  nabije omgeving.


Mooie steden bezoeken? Doesbug en Zutphen zijn Hanzesteden met veel historische, prachtige gebouwen en straatjes. Wat verder weg ligt Arnhem en Deventer. Of over de grens, naar Kleve? (alle 3 ca. half uur).

In de nabije omgeving zijn volop horeca gelegenheden en veel galeries en opengestelde ateliers met uiteenlopende kunstuitingen.


In deze regio heeft u een keus uit velerlei toeristische trekpleisters. Ook zijn er diverse jaarlijks terugkerende evenementen. We kunnen wel deze pagina vullen met een opsomming van allerlei mogelijkheden. Om het overzichtelijk te houden, doen we dat niet. De VVV sites van de Achterhoek en de Veluwezoom bieden actuele en ruime informatie.

De omgeving

Het huisje staat in de Achterhoek (tussen Doesburg, Doetinchem en Zutphen), maar de Veluwe is dichtbij.  De heuvels van de Veluwezoom zijn te zien vanaf ons terrein. Daartussen het mooie uiterwaardenlandschap langs de IJssel. Drie   afwisselende landschappen met volop prachtige  wandel- en fietsroutes. 

De Achterhoek is prachtig vanwege de afwisseling van kleinschalig landschap, boerderijtjes, bossen, kastelen, landgoederen en  kleine weggetjes. Veel fietspaden met bewegwijzerde routes, Meteen bij het verlaten van het huisje kunt u al inhaken op zo'n route. Dichtbij uw huisje is de omgeving planologisch aangeduid als ‘Waardevol Cultuur Landschap’, met prachtige bossen, landgoederen en een kasteel. Fiets ook eens de 8-kastelen route in Vorden. Op tal van plaatsen kunt u een gezellig ‘terrasje pakken’, ook buiten de dorpen.Het Nationaal Park Veluwezoom  is een uniek gebied. Nergens in Nederland is er een zo groot en zo mooi aaneengesloten natuurgebied. U kunt hier eindeloos wandelen en fietsen zonder auto’s tegen te komen. Wel groot wild en Schotse Hooglanders. Veel en steile heuvels, met uitgestrekte bossen en heidevelden. Boven op de Posbank, met uitzicht tot aan Duitsland en Nijmegen, waant u zich in het buitenland.


Voor meer foto's van de   omgeving, zie : HIER